(1 voturi)

Parcul Natural Bucegi

Strada Principală 71, Localitatea Moroeni 137316, Romania, Moroeni, Dambovita

Parcul Natural Bucegi este unitate cu personalitate juridică a Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva şi este unul dintre cele 27 de parcuri naturale şi naţionale din Romania.Contact si Adresa Parcul Natural Bucegi

Judet: Dambovita
Localitate: Moroeni
Zona: -
Adresa: Strada Principală 71, Localitatea Moroeni 137316, Romania
Site: Parcul Natural Bucegi
Regiune: Muntenia
Telefon fix: 0245.772.640Despre Parcul Natural Bucegi

Parcul Natural Bucegi este unitate cu personalitate juridică a Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva şi este unul dintre cele 27 de parcuri naturale şi naţionale din Romania.Zona munților Bucegi, despre care exista referiri din secolul al XV-lea, a fost propusă pentru protejare încă din anul 1936, datorită peisajelor inegalabile şi a diversității speciilor de plante şi animale specifice acestui masiv.Prin ordinul ministrului Mediului nr. 7/1990, a fost oficializat pentru prima dată ca Parc Naţional iar prin Legea 5/2000, i se conferă statutul de Parc Natural, ale cărui limite au fost stabilite prin H.G. 230/2003.


Parcul Natural Bucegi este situat în partea estică a Carpaților Meridionali şi cuprinde întreg Masivul Bucegi desfășurat sub forma unei potcoave cu deschidere sudică şi delimitat de abrupturi ce depășesc frecvent 1000 m.


Parcul Natural Bucegi are o suprafața de 32 497 ha desfășurată pe teritoriul administrativ a 3 județe : Dâmbovița , Prahova , Braşov. Jumătate din aceasta suprafața este cuprinsa pe teritoriul județului Dâmbovița iar cealaltă jumătate este împărțita aproximativ egal între județele Prahova şi Brașov.


Denumirea vine de la “Buciac” sau  “Buceci” așa cum apare în denumirile medievale ale secolului  al XVI – lea, acest cuvânt având semnificația de pădure de fag , această asociație vegetală acoperind o bună parte din versanții sub 1000 m altitudine ai acestei culmi montaneLimite :


La vest -V. Brateiului şi Șaua Bucșa despart Bucegii de Masivul Leaota;
Limita Nordica este cea mai impunătoare, fiind un abrupt fragmentat de văi glaciare care domina cu 1200-1400m Culoarul Râșnovului şi Clăbucetele Predealului.
La est - Culoarul Prahovei formează limita cea mai bine definită şi cel mai impresionant abrupt tectoeroziv din România - “Abruptul Prahovean” , străbătut de numeroase văi cu izvoare şi cascade.
La Sud - se întâlnesc pante mai domoale ce fac trecerea către Subcarpați.Pareri despre Parcul Natural Bucegi

5 pareri

Virginia Baboianu - marti, 21 martie 2017 -

Virginia Baboianu

Este un loc minunat în care te poți relaxa așa cum ai

luky99ful - vineri, 17 februarie 2017 -

luky99ful

Superb dar nu primeste mai multe stele datorita drumurilor care sant foarte proaste, in rest aer curat, liniste si energizant.

Traian Nancu - duminica, 12 februarie 2017 -

Traian Nancu

Superb insa cu obiective turistice fara comoditati de bun simt, saracie...

Teo Kifor - sambata, 28 ianuarie 2017 -

Teo Kifor

E foarte frumos mai ales, ai mai multe cabluri care te pot duce la indltime unde poti vedea peisaje minunate in orice perioada a anului.

Georgiana Gheorghe - marti, 24 ianuarie 2017 -

Georgiana Gheorghe

Cascada Urlatoarea și Valea spumoasa doua trasee prin Jipii mici care pornesc din același loc pe doua drumuri diferite ....foarte frumoase mai ales iarna..le recomand tuturor.