(1 voturi)

Pestera Rasnoavei

Rasnov, Romania, Rasnov, Brasov

Peștera Râșnoavei este situată în Munții Postăvarul, aproape de localitatea Râșnov, județul Brașov.Contact si Adresa Pestera Rasnoavei

Judet: Brasov
Localitate: Rasnov
Zona: -
Adresa: Rasnov, Romania
Regiune: TransilvaniaDespre Pestera Rasnoavei

Peștera Râșnoavei este situată în Munții Postăvarul, aproape de localitatea Râșnov, județul Brașov. Cavitatea se întinde pe o lungime de aproximativ 390 m și este frumos decorată cu concrețiuni.


Vizitarea peșterii Râșnoavei nu este recomandată persoanelor claustrofobe din cauza spațiului redus. Ajutorul unui ghid experimentat este esențial pentru parcurgerea întregii cavități, deoarece există porțiuni atât de inguste, încât parcurgerea lor se face pe burtă, târâș sau coborând pe un cablu.


De asemenea, în sezonul ploios nu este accesibilă, existând pericolul inundației. Cei care se încumetă să exploreze această peșteră au nevoie de un minim de echipament: îmbrăcăminte impermeabilă, bocanci sau cizme, lanternă și un ghiozdan cât mai micuț cu provizii pentru a economisi spațiu. Se poate ajunge la Pestera Rasnoavei pe traseul montan cu plecare din Rasnov, pe traseu marcat, Valea Carbunarii, pana la Pestera Rasnoavei (aprox. 1 ora). Un alt traseu montan cu plecare din Rasnov, este catre Valea Cetatii (spre Bisericuta Paganilor = o stanca care poarta aceasta denumire), care se intalneste cu traseul de pe Valea Carbunarii in platoul mare, apoi spre Pestera Rasnovei (aprox. 3 ore).Pareri despre Pestera Rasnoavei

5 pareri

Sebastian Taralunga - miercuri, 08 februarie 2017 -

Sebastian Taralunga

alin tudor - duminica, 02 octombrie 2016 -

alin tudor

Cristian Balau - joi, 15 septembrie 2016 -

Cristian Balau

Just Awesome. Definitely a place to visit if you are in the area. Very impressive.

Gergely Kósa - luni, 01 august 2016 -

Gergely Kósa

This is a cave in its natural state; take care and watch your step when you enter!

Note: Do not confuse this with Pestera Valea Cetatii (Fundata), which is on the other side of the hills (near the highway) and fitted for visitors.

Ale :3 - joi, 23 iunie 2016 -

Ale :3